Om oss

LSI Group producerar och levererar inredningar av högsta kvalité.

Med ett finsnickeri med anor från 1946 i Lund strax utanför Malmö och kontor i Stockholm kan vi erbjuda vår expertis och tjänster genom hela processen – från konsultation, produktutveckling och produktion till projektledning och montering på plats – oavsett var i världen. 

Interiors made with passion

since 1946

Med LSI Group får du en partner som har lika lätt för att diskutera design- och konstruktionsfrågor med din arkitekt, som ekonomi och logistik med din etableringsansvarige. 

Vi hjälper dig och ditt företag att producera högkvalitativ inredning till just ert projekt. Med ett brett nätverk och gedigen erfarenhet kan vi leverera alla typer av inredningar, stora som små, till alla typer av projekt – från kvarterskrogen till den internationella gallerian – och allt däremellan.

Kvalitet och miljö

Vi strävar alltid efter att leverera högsta kvalité för dig som kund – med bibehållen  hänsyn till den miljö vi lever och verkar i. Kvalité handlar om så mycket mer än den perfekta ytbehandlingen eller mötet i en skarv. Det handlar om att vi, genom hela processen, säkerställer en produkt och leverans som motsvarar dina förväntningar – ekonomiskt, kvalitetsmässigt och hållbarhetsmässigt. Vårt mål är alltid att du som kund ska känna dig nöjd med din inredning och oss som leverantör och producent. 

Som kund kan du känna dig säker i att vi i vår verksamhet är rädda om vår jord och hav. Vi arbetar med seriösa leverantörer av trämaterial med stort fokus på miljöcertifierade trävaror. Vårt snickeri drivs av förnyelsebar energi och vi ser löpande över förbättringar i våra tillverkningsprocesser. 

Läs mer om vår miljöpolicy

Vår historia

1946
Ett snickeri startas
Verkstadssnickarna Artur Kristensson och Nils Olsson gjorde gemensam sak 1946 och startade ett snickeri. Firman fick namnet AB Lunds Snickerifabrik. Artur och Nils byggde på egen hand de ursprungliga fabrikslokalerna, som fortsatt är en del av LSI Groups anläggning i Lund.
1946
1960
Det lilla snickeriet växer
Lunds Snickeri blev snart välkänt för sitt hantverk, för sin kärlek till det ytterst välgjorda och för sin omsorg om kunderna. De skickliga medarbetarna utförde alltifrån dörrar och fönster till inredningssnickerier och många valde att stanna länge. Kunskaperna och kontinuiteten gjorde att populariteten tilltog. Från sextiotalet och ända fram till sekelskiftet var Lunds Snickeri även flitigt anlitade av Mårtenssons Orgelfabrik i Lund och utförde trästativ till ett stort antal kyrkorglar. Några av dem finns ännu kvar runtom i landet, bland annat i Mariakyrkan i Skogås, Stockholms stift
1960
1980
Butiksinredning
Under åttio- och nittiotalet började Lunds Snickeri alltmer specialisera sig på butiksinredningar och interiörer till företag och offentlig miljö. Bland uppdragsgivarna fanns bland annat ett stort svenskt modeföretag, Hennes & Mauritz. Samarbetet utvecklades till att H & M var den dominerande kunden ända fram till tiotalet.
1980
2012
Lunds Snickeri blir LSI Inredningar
Företaget utvecklar samarbetet med flera stora butikskedjor, Apoteket AB blir en stor kund. Där LSI Inredningar hjälper till med nyckelfärdiga butiker i hela landet. Med det nya namnet följde ett starkare fokus på marknads-, kommunikations- och designfrågor.
2012
2015
LSI Inredningar blir LSI Group
LSI Inredningar får ny ägare och de olika affärsområdena butiksinredning och offentlig miljö bolagiseras. Med DNA från snickeriets gedigna kunnande, utvecklas bolagen i gruppen mer och mer emot att förverkliga unika koncept i premiumsegmentet.
2015
2020
LSI expanderar nationellt och internationellt
LSI är etablerad leverantör till ledande varumärken och genomför inredningsuppdrag globalt. Ett nära samarbete med internationella arkitekt- och designbyråer har utvecklats.
2020