Om oss

LSI Group levererar varumärkesbyggande inredning av högsta kvalitet.

Snickeriet med anor från 1946 ligger i Lund strax utanför Malmö. Här får du hjälp med hela kedjan – från konsultation, konstruktion, projektledning, produktion till montering på plats. Du får en partner som har lika lätt för att diskutera design- och konstruktionsfrågor med din arkitekt, som ekonomi och logistik med din etableringsansvarige.

Vi hjälper dig att förverkliga miljöer som dina kunder trivs i, som driver försäljning och som ger ett bestående positivt intryck.

Affärsidé

Med känsla för material och design, fokus på helhet och hög service skapa varumärkesstärkande inomhusmiljöer.

  • Känsla för material och design innebär för oss att vi använder vår kompetens och kunskap till att ge kunden mervärden i form av konstruktion, funktionalitet, finish och kvalitet.
  • Fokus på helhet innebär för oss att vi ser till hela kundbehovet och tar ansvar för hela projektet. Kunden får mervärden i form av enkelhet, trygghet och arbetsro.
  • Hög service innebär för oss att alltid ha som mål att överträffa kundens förväntningar på service.
  • Med varumärkesstärkande miljöer hjälper vi kunden att göra bra affärer.

Vision

LSI Group ska bli ledande på marknaden för inomhusmiljöer som skapar upplevelser och stärker varumärken.

  • Ledande innebär för oss att vi ska bli det självklara valet när nya inredningskoncept skall förverkligas genom nytänkande och innovationer med stort affärsfokus.
  • Inomhusmiljö innebär för oss offentlig miljö som butik, hotell, restaurang och kontor.
  • Upplevelser innebär för oss att miljön som våra produkter finns i ska ge besökaren en välkomnande, inspirerande och attraktiv känsla.

Kvalitet och miljö

När du är nöjd med oss och känner att du gärna skickar vårt namn vidare till dina vänner, då är vi också nöjda.
Kvalitet handlar om långt mycket mer än känslan i en nyslipad ekfanér eller den perfekta passningen i en skjutdörr. Kvalitet är när du kan känna dig säker. Säker på att vi på LSI Group är rädda om jord och hav, säker på att vi är seriösa i vårt sätt att göra affärer, och säker på att vi är rädda om allt och alla vi jobbar med.
I vardagen visar det sig i affärsetik, personalvård, miljöanpassade produkter, förnyelsebar energi, ett ständigt öga på våra tillverkningsprocesser och mycket mer.
Hör av dig så berättar vi mer!

Historia

De båda verkstadssnickarna Artur Kristensson och Nils Olsson gjorde gemensam sak 1946 och startade ett snickeri. Firman fick namnet Lunds Snickeri och Artur och Nils byggde på egen hand de ursprungliga fabrikslokalerna. De gjorde bland annat sina egna fönster och dörrar.
Kunderna var både företag och privatpersoner, med Sunnanhus och Diedenporten som dominerande uppdragsgivare. Sunnanhus var ett av de första typhusföretagen som byggde hus i färdiga sektioner och av Lunds Snickeri beställde de bland annat ytterpaneler i cederträ. Under varumärket Diedenporten gjordes garageportar i teak.
Det lilla snickeriet växte och blev snart välkänt för sitt hantverk, för sin kärlek till det ytterst välgjorda och för sin omsorg om kunderna. De skickliga medarbetarna utförde alltifrån dörrar och fönster till inredningssnickerier och många valde att stanna länge. Kunskaperna och kontinuiteten gjorde att populariteten tilltog.

Under villavågen på sjuttiotalet kom trappor att bli en betydelsefull del av verksamheten. På den tiden fanns inte specialiserade trappsnickerier som idag och Lunds Snickeri gjorde hundratals arbeten med trappor, bland annat till utbyggnaden av Kastanjegården i Malmö. 


På åttiotalet ökade intresset för egendesignade kök. De fabriksproducerade designköken hade ännu inte slagit igenom på bred front och många beställde sina unika, personliga kök av Lunds Snickeri. Utseendet togs fram i samråd med kundens arkitekt.

Genom åren har Lunds Snickeri satt sin prägel på en mängd hem och företag i Lund, Skåne och övriga Sverige. De båda hotellen Grand och Lundia har i omgångar renoverats genom snickeriets försorg och likaså den gamla saluhallen i centrala Lund.
Från sextiotalet och ända fram till sekelskiftet var Lunds Snickeri även flitigt anlitade av Mårtenssons Orgelfabrik i Lund och utförde trästativ till ett stort antal kyrkorglar. Några av dem finns ännu kvar runtom i landet, bland annat i Mariakyrkan i Skogås, Stockholms stift.

Under åttio- och nittiotalet började Lunds Snickeri alltmer specialisera sig på butiksinredningar och interiörer till företag och offentlig miljö. Bland uppdragsgivarna fanns bland annat ett stort svenskt modeföretag och med den nya inriktningen följde ett starkare fokus på marknads-, kommunikations- och designfrågor. Där är vi än idag.
Idag handlar uppdragen lika mycket om affärsförståelse och varumärkesbyggande som hantverksskicklighet och finish. 

Hitta till oss

Kontakta oss

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom kort.