Niekhu Mountain Villa – Riksgränsen

Niehku Mountain Villa är en unik plats som kombinerar fantastiska naturupplevelser med högsta komfort vad gäller boende, samvaro och gastronomi. Med exklusiva dubbelrum, restaurang, bar, vardagsrum och relaxavdelning med bastu och massage, är detta en påkostad och kompromisslös byggnad där stämningen samtidigt är personlig, familjär och avslappnad. Här bjuds på vila och kontemplation, gemenskap och kulinariska upplevelser.

Här, precis på gränsen mellan Sverige och Norge, passerar den legendariska malmbanan, tågsträckan mellan Kiruna och Narvik som i över hundra år trafikerats av tåg lastade med järnmalm. Niehku Mountain Villa är byggt på platsen för malmbanans gamla lokstall som var i drift mellan 1902 och 1923. Lokstallets gamla halvcirkelformade mur löper genom delar av den nya byggnaden, ett spännande arkitektoniskt inslag och en viktig del av platsen historia.

Inredningsdesignen har skapats av den internationellt prisbelönta designbyrån Stylt som inspirerats av det gamla lokstallet såväl som av naturens material och färger samt lokal kultur och tradition. Namnet Niehku är nordsamiskans ord för dröm; ett passande namn för en plats som förverkligar drömmen om det stora äventyret.

LSI Group har bland annat levererat och monterat entré/reception i vitlaserad ask med kalkstenstopp, väggpaneler i Tärnsjö läder. Restaurangbord i massiv ek med kubbstruktur, soffor, arrange, serveringsytan mellan kök och matsal. Sänggavel, bänkar med läder dyna, skrivbord, paneler i de exklusiva dubbelrummen. Sliper med belysning till hotellkorridorer. Sittbänkar, arrange och förvaringsmöbler med kalkstenstopp till relaxavdelningen.

Dela gärna referensen
Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på email

Relaterade referenser

Lädersoffa och platsbyggda hyllor

OMAKA – Stockholm

4

Aira – Stockholm

1

Sandhamn Seglarhotell – Stockholm